info@returpappercentralen.se

018-18 65 50

Villingegatan 2, Uppsala
Öppettider: Mån-Fre 7.00 - 16.00

Metallförpackningar är viktiga att sortera

Även de små metallförpackningarna är viktiga att sortera! Du glömmer väl inte att sortera dessa?

Kapsyler, lock, folie till yoghurtburkar och värmeljushållare, alla är de värdefulla metallförpackningar. Om vi får in alla kapsyler till återvinning räcker stålet till 2 200 nya bilkarosser, varje år! Ingen förpackning är oviktig, hur liten den än är. Dessutom sparar vi massor av energi genom återvinning av stål- och aluminiumförpackningar.

Exempel på metallförpackningar:
Konservburkar
Sprayburkar
Tuber
Kapsyler och lock
Penseltorra färgburkar
Aluminiumfolie och formar
Värmeljushållare

Lämna inte: Metalliknande påsar, ex chipspåsar, är oftast gjorda av plast (läggs i behållaren för mjuka plastförpackningar.) Metallskrot, VVS-detaljer, stekpannor och övriga metallprodukter som inte är förpackningar (lämnas som grovsopor). Elektronik och elartiklar (samlas in som elektronikavfall). Dryckesburkar (lämnas mot pant i butiker).

OBS! Låt korken sitta kvar på en tub (t ex kaviar) efter att innehållet klämts ur så mycket det går, då blir det inte kladdigt eller illaluktande. Om det är stearin kvar i värmeljushållaren lossnar den om du klämmer nertill på koppen. Då lossnar även plattan för veken, som läggs separat i insamlingen. Den består nämligen av stål och koppen av aluminium.

Fler avfallstyper

Plastförpackningar återvinns till ny råvara

Läs mer

Säker hantering av farligt avfall i Uppsala

Läs mer

Platta pappersförpackningar tar mindre plats

Läs mer

Kundcenter

Kundcenter

Kundcenter

{{ user.CustomerLastName }}

{{ user.CustomerId }}