info@returpappercentralen.se

018-18 65 50

Villingegatan 2, Uppsala
Öppettider: Mån-Fre 7.00 - 16.00

 • Fråga Jag är ordförande i en liten BRF med 9 st lägenheter. Kan ni hjälpa mig, eller vänder ni er bara till större fastighetsägare?

  Svar Självklart hjälper vi dig med en smart källsortering. Hos oss är ingen verksamhet för liten! Alla kan få hjälp med sin återvinning.

 • Fråga Hur sorteras kuvert?

  Svar Vanliga kuvert (med eller utan fönster, och med eller utan självhäftande klister) sorteras tillsammans med kontorspapperet. Ta bort fönster och flikar.

 • Fråga Är ni ansvariga för återvinningsstationerna som finns runt om i stan?

  Svar Nej, det är Förpacknings- och tidningsinsamlingen som är ansvariga för insamling och återvinning av alla förpackningsmaterial. Vi anlitas som underentreprenörer för transport och bearbetning av materialet för återvinning. Läs mer på www.ftiab.se

 • Fråga Om jag har en fakturafråga, vart vänder jag mig?

  Svar Kontakta vår administration på 018-18 65 50 eller maila faktura@returpappercentralen.se och ange ditt kundnummer och ärende.

 • Fråga När kommer ni och hämtar våra kärl nästa gång?

  Svar Gå in i Kundcenter och logga in med ert kundnummer. Under Mina hämtningar ser du när de kommande hämtningar som är planerade.

 • Fråga Varför är det viktigt att sortera farligt avfall?

  Svar Farligt avfall kan ge allvarliga skador om det kommer ut i naturen. Därför är det viktigt att det lämnas för att tas om hand. Exempel på farligt avfall är lösningsmedel, färg, och olja.

 • Fråga Jag är inte kund hos er, men skulle gärna vilja hyra en container. Går det?

  Svar Absolut. Du kan hyra en stor container eller en mindre behållare av oss. Dina behov styr valet. När du fyllt containern eller behållaren, hämtar vi avfallet för vidare behandling.

 • Fråga Är det någon idé att källsortera? Har hört att allt läggs ihop och slängs på tippen.

  Svar Inget av det som läggs i sorteringsbehållarna blandas. Allt transporteras till vår anläggning för bearbetning, därefter vidaretransport som råvara till återvinning i tillverkningsindustrin eller för energiutvinning.

Hittar du inte det svar du söker? Ställ din fråga här så återkommer vi så fort vi kan.

Tack för din fråga! Vi återkommer snarast möjligt.

Nånting gick fel när din fråga skulle skickas.

Kundcenter

Kundcenter

Kundcenter

{{ user.CustomerLastName }}

{{ user.CustomerId }}